Share

Școala Primară Atelier

Școala Primară Atelier

BRIEF

 

Premisa de la care a pornit procesul de design este că fiecare copil este diferit și are nevoi diferite de învățare. Amenajarea de interior a școlii Atelier îndeplinește nevoile secolului 21 în care educarea prin colaborare întâlnește strategiile designului inovativ. 

 

PLANIMETRIE

 

Spațiul este amenajat ca un instrument educațional, cu o atenție deosebită acordată organizării planimetrice, iluminării și mobilierului customizat.

Clasele sunt organizate în jurul spațiului central: un spațiu flexibil care funcționează temporar ca un teren de baschet cu pistă de alergare, dar care în cea mai mare parte a timpului va fi divizat în mai multe subzone cu destinație diferită: pictură, modelaj și recreere.

Flexibilitatea spațiilor permite elevilor să devină mai creativi, mai sociabili, să își exerseze puterea de alegere și autocoordonarea, devenind pregătiți pentru provocările neașteptate ca cetățeni ai viitorului.

Spațiile de recreere au o diversitate de locuri confortabile care permit fiecărui elev să aleagă locul în funcție de nevoile sale- loc individual, loc în grup restrans sau într-un grup numeros.

Formele, texturile și culorile atent alese activează simțurile și imaginația transformând școala într-un mare teren de joacă destinat învățării diferențiate.

Sălile de clasă sunt amenajate respectând aceleași principii. Băncile individuale pot fi organizate în funcție de nevoile fiecărei activități didactice. Mobilierul sălilor de clasa conține atât o bibliotecă și spații de depozitare, cât și spații destinate studiului individual.

Suprafață:

1300 mp

Locație:

Iași

Status:

Proiect implementat