Share

Apartament Azimut

Apartament Azimut

BRIEF

 

Apartamentul cu 3 camere se află într-un bloc construit în anul 2022 și aparține unui cuplu tânăr. Trăsăturile moderne ale blocului precum suprafețele vitrate generoase și planul open space al zonei de zi, împreună cu stilul minimalist preferat de beneficiari, au constituit punctul de plecare pentru amenajarea apartamentului.

 

PLANIMETRIE

 

Prima provocare a fost zona de zi și relația acesteia cu bucătăria care era gândită să ocupe aproape trei sferturi din încăpere. Rezolvarea a fost de a inversa ierarhia spațială astfel încât zona de relaxare să aibă o suprafața mai generoasă. Piesele de mobilier sunt gândite astfel încât să asigure continuitatea spațiilor și să ascundă unele minusuri arhitecturale unde nu se poate interveni. De exemplu, în fața canapelei există un stâlp masiv, iar poziția televizorului era propusă în lateralul stâlpului, fapt ce ar fi redus din vizibilitate. Aceasta problemă a fost rezolvată prin integrarea stâlpului într-un corp de mobilier și aducerea TV-ul într-un plan mai apropiat. Măsuța de cafea aduce un element de căldură prin utilizarea lemnului în combinație cu rășină epoxidică, fiind contrabalansată de un corp de iluminat sculptural.

Următoarea încăpere este destinată biroului care conține și o canapea extensibilă ce poate fi utilizată de către oaspeți. Biblioteca va fi realizată la comandă din MDF frezat și curbat în care este integrată zona de birou. Dorința beneficiarilor de a integra o imprimantă multifuncțională a fost soluționată prin incorporarea acesteia în zona de depozitare din spatele televizorului.

Dormitorul continuă linia minimalistă a amenajării și conține și un dressing de tip walk-in. Pentru peretele patului au fost propuse riflaje iluminate indirect de bandă LED, care se continuă pe peretele opus prevăzut cu o zonă de make-up.

 

Suprafață:

107 mp

Locație:

Iași

Status:

Proiect implementat

Fotograf:

Mihai Florea

azimut-design-interior-iasi